Sekandang
Pinky Moo

Si Pengembala
The Pinky Moo

My Photo
me...myself...and i...i am who i am...i love myself for who i am...i love to be around the person who love me...for those who love me, i love u too!!!

Monday, May 9, 2011

kerana dirimu begitu berharga

nak berlaku jujur ni...hari ni terponteng keje...adoi3....start praktikal 2 mei...tapi baru 2 hari pegi keje...trbaek kan!!! tapi hari ni je ponteng...yang laen2 MC...tapi kira ok la pegi jugak dua hari tu sbb kalau ikut kan sampai hari ni tak pegi...bile patut pegi, tak pergi...tyme tak patut pegi, rajen betul....haha

hurm....lame tak update blog...hari ni update blog sebab untuk penjelasan...coz ade la makhluk ALLAH yg comey ni kan tanye beberape soalan cepumas kat saye...nak taw ape soalan nye...lupe nak bagitaw...blogger gak die ni...huhu
  1. kenapa jarang nampak kat sahabat blogger? asyik2 kat blogger perak je...yg kat lagi satu group 2 siap dah leave group lagi...kenapa?
  2. apasal rapat semacam dengan certain2 blogger je...asyik2 blogger yang same je...padahal ta penah pun jumpe diorg kan?
  3. apasal skrg dah tak contact2 sgt? apasal dah tak rajen update blog?
  4. apasal soalan2 yang org tanye kat formspring tak jawab?
  5. kenapa dah tamo share pape dah kat org...bende serius jadi kat kamu pun tak bagitaw..kenapa?

saye jawab kat blog je la ye...rase mbazir plak kan gune kredit nak mesej kamu...nak reply mesej kat facebook??hurm...tgu kamu fren balek dgn saye la ye...klu tak fren, mmg tak layan mesej2 ni...HARAP MAKLUM....ni jawab kat blog pun was2 ni...takot lappy mletup....huh!

jawapan untuk soalan 1:
rasa2nye la penah mention...dah kurang selesa dengan SB...sebab ny, maken ramai..bile maken ramai, rase mcm susah nak masuk..susah nak brgaul...memang la lagi meriah...tapi entah la...kamu tak rase sebab kamu masuk tyme 2 dah bribu dah members...saye masuk awal lagi...beza gile...rase ny kamu taw sy kan...mmg susah nak brgaul dgn org...huhu then yg pasal BP 2...sbb members ckit kot...then lagi senang brgaul...n lagi rapat ngan diorg...lg byk contact2 diorg...bkn jez dlm group je...sms2 n kdg2 call2...yg pasal leave group 2...hurm....ade sebab...
.sowi la ye...bukan tamo support group kamu 2...huhu

jawapan untuk soalan 2:
adoi3....ini pun jadi isu ke?macam la kamu 2 rapat dgn sume blogger....salah ke rapat dgn certain2 blogger...dah mmg dr awal2 rapat...memang la saye tak penah pegi mane2 gath....tak penah jumpe sume blogger....tapi saye penah la jumpe ape blogger2 yang kamu kate sy rapat 2...tak caye tanye la Fahmi Mahat...Nurul Atiqa Ismail...Nabila Shah...sbb diorg 3 ni antara blogger yg rapat dgn saye...yang laen 2 ade la sebab ny knp saye rapat....contoh ny Aten Azhar....ta penah jumpe tapi rapat...sbb die dah anggap saye kakak n saye anggap die adek...pastu yg blogger 1 sekolah n 1 tempat blajar...sume slalu jumpe...so......perlu ke jadi isu??

jawapan untuk soalan 3:
aci tak kalau tanya soalan same kat kamu?malas dah contact org mcm kamu...pergh~! gile jujur ni...ye la...org msj kamu tak reply...pastu selang beberape hari...beberape hari ok....bile kamu mesej je, first mesej "apasal tak mesej?"....gile tak hangin...kamu yang tak rety reply mesej pastu nak kate saye yang tak mesej...MENGONG!! nak salah kan saye je...pastu apsl unfriend kat facebook? takot sgt dekat TUTTTTT.....MENGONG!! pastu brhubung gune facebook adek kamu...tak takot plak?? haish~ macam2....apasal dah tak rajen update blog?? senang je jawapan ny...tak rajen la...aka malas...faham?

jawapan untuk soalan 4:
sebab soalan2 kat formspring 2 mrepek2...tak boley tanye yang lagi mrepek ke??

jawapan untuk soalan 5:
tak sume benda boleh share...and tak sume orang kite boleh share....ok?


ok la....malas dah amek taw benda2 yang berkaitan benda2 di atas...pasal blog n blogger pun nak gaduh, nak trase...ape la....haish~ saye sayang sume2 blogger2 yang penah brconnection dengan saye...tak kesah la brcomment2 ke, brskype2 ke, bercalling ke....asalkan ade connection...

and...sila la jangan pertikaikan bile saye sangat rapat dengan certain2 blogger ye...especially adek2 saye....Aten Azhar...Nurul Atiqa Ismail...Nabila Shah...sebab kami berempat ni memang rapat....kami share everything...seriusly everything....

dan...untuk tiqa and nabila...kite harungi macam2...kite same2 gelak...same2 ketawa...same2 buli membuli...same usik mgusik...same2 tidur bersame...siap tidur peluk2 kan...same2 makan...mandi pun hampir same2 kan? yang paling penting, kite menanges pun same2...kite tukar2 cite same2...macam2 dah kite wat bersama...sebab tu kak al sayang korang lebey...hanye beberape orang je taw ape yang kite lalui bersame...so faham kalau ade yang tak faham jugak...so pada W (bukan name sebenar)....jangan pertikaikan keakraban kami....

*sape la kate saye tak penah jumpe diorg ni, meh cni nak babap montot...suke suki je! *
:: kak al sayang adek2 kak al ::

14 orang mengomment...mooo~:

~Kirin Selama Perak~ said...

ok ~
nama KSP takda~
:(

aliaa farhana said...

alahai....
kirin trmasuk antara yang rapat...nnty al wat entry laen...ok?

AtenAzhar said...

aten syg kak al jugak <3

aliaa farhana said...

syg aten ketat2....=)

Nay said...

untung la .. saya tak de sape nak sayang :(

Anyez Nasri ツ said...

untuuuuuuuuuuuuuugg-laaaah sebab anyez sayang kakok Nay . haha .

Nabila Shah said...

yeahh. suka , duka , tawa , nangis , sakit , manis , sayur labu , kek lapis , lauk kenduri smua dah rasa.

Nabila Shah said...

sayaaaaanggggg kak aliaa , kak tiqa & aten :)

Cik Nurul Iqa said...

nanges. kak al, terima kasih. sayang kak al! semoga kita berjumpa lagi dan kumpul kenangan yg lebih manis dr hari itu.

sayang kak al, nabila, aten!

aliaa farhana said...

nay: ta baek ckp cm2...rmai je yg syg kn...trase kang yg syg 2 bace..

anyez nasri: syg kak nay je??hurm.....

nabila shah: 2 la...macam2 kite rase kan? kak al rase, ni la kenangan paling besh utk tahun ni...

tiqa: nanges jugak...huhu thanx gak tiqa....kak al syg tiqa sgt2!!! insyaALLAH...kite akan jumpe lagi 1 hari nanti....kite kumpul macam2 ye....

Bro Framestone said...

bila nk jumpa dengan bro

aliaa farhana said...

2 la...bile la dpt jumpe bro....ish3...bro dtg la taiping...heee~

Muhd Fadil said...

aku sentap nama aku takde.

aliaa farhana said...

ta payah nak sentap sgt la abg....tyme ni mn penah jumpe abg lagi...wek! hahaha