Sekandang
Pinky Moo

Si Pengembala
The Pinky Moo

My Photo
me...myself...and i...i am who i am...i love myself for who i am...i love to be around the person who love me...for those who love me, i love u too!!!

Wednesday, July 27, 2011

bakal dapat...yeeheee

assalamualaikum wbt...salam sejahtera...
and salam 1 malaysia....ecececeh....
*tataw kenapa akan kuar ececeh dr mulut kalau wish salam 1 malaysia...hehe*

"umo dah nak masuk 23 baru nak amek lesen ke wei? orang laen dah siap lumba2 atas jalan lagi"

okay fineeeee! mukdimah menyakitkan hati untuk aku yang BELUM 23 tahun lagi ok...belum...lagi 53 hari genap 23 tahun...so jangan nak pandai-pandai mentuakan diriku ini...sobs sobs sobs....well...pada siapa-siapa yang keluarkan statement macam tu kat aku, aku takkan rase ape-ape pun sebenarnye...kau dengki la tu aku buat lesen murah dari kau...tak pun kau pun tade lesen..wek! wek! hahaha gurau2....

baru lesen L la...huhu...lambat lagi nak buat JPJ...and sudah-sudah tentu lambat lagi nak dapat lesen...tapi jangan pandang rendah aku yang tak rendah ni ok!! dah banyak kali bawa motor...kalau kat taiping ni, bawa kat kawasan perumahan je la...tapi kalau kat kuantan dah macam-macam tempat aku pegi...siap penah hampir eksiden tu...gile ah...kalau mati eksiden, memang mati katak...free-free aje...lepas ni, takkan buat dah...sebab dah ade lesen...heeeeeeee~

kereta pun penah bawa ok...auto penah manual pun penah...cume tak penah la bawa ke mane-mane...cume di dalam kampus yang boleh di anggap sebagai litar untuk belajar kereta...itupun ade bantuan kawan di sisi lah...gile ape bawa sorang-sorang...memang tak gerak la!...and jangan terkejut kalau aku cakap aku penah bawa kereta sampai rase nak terbang taw! bhahahahaha sumpah ini kelakar....tamo ingat! tamo ingat! so far tak penah langgar ape-ape lagi...tapi penah naik divider la...bhahaha tamo ingat! tamo ingat!

serius aku tak sabar sangat nak ade lesen...sebab ape aku tak sabar? banyak sebabnye...sebab pertama, aku nak cari apek cina yang langgar lari adek bongsu aku ari jumaat lepas...aku nak langgar die, then aku pun nak lari gak macam die...gile kejam lah lu apek...lu langgar adek wa sampai diorang terbang-terbang, sampai diorang darah-darah then lu boleh maki-maki lepas tu lu blah...blah macam tu je...siap la lu apek! *emo ni...adek aku 2!* ahhhh~ jangan percaye...actually sebab pertama nak ade lesen, sebab nak rase gak bawa family aku iaitu mak aku, abg aku & adek2 aku jalan2...asyik aku jadi penumpang kan...ape salah nye jadi pemandu plak...heee~

sebab kedua plak, senang untuk aku nak gerak gi mane-mane...especially if ade ape-ape...tak perlu susah-susahkan orang laen lagi nak tolong anta or amek aku...especially mak aku la...die dah la busy...lepas ni rembat je kete mak..anta mak gi keje then kete aku buat harta,...lain la kalau mak nak bagi kereta kan...yela...dalam family, aku je tade pape kenderaan...syafiq ade gen2...asyraf ade honda civic...haziq ade motor rxz...hazim dapat skuter elit...aku ngn iylia? hurmm.....fine2...anak perempuan kan...tape! tape! hahahaha

rase nye itu je la kot sebab kenapa aku kena ade lesen...ya ALLAH...tak sabar nye! untuk siapa-siapa yang slalu jadi driver aku, lepas ni, aku plak bawa korang ye...heeee~ so korang korang yang bace ni, doa-doakan lah semoga dilancarkan segala-galanya...semoga berjaya genggam lesen di tangan tanpa failed berulang-ulang kali kat pakcik JPJ...

agak-agak sempat tak dapat lesen mase birthday aku 18 September ni ye? *sila amek bukak mate besar-besar & amek port tarikh ini ye...hehe * tak sabar nak dapat lesen tapi tamo tengok lesen!! gambar untuk lesen sangat menyedihkan...tamo ingat! tamo ingat!

...okbai...
...thanx bace...

10 orang mengomment...mooo~:

Muhd Fadil said...

hahaha. dah besar panjang, rupanya takde lesen lagi?

#abg punya lesen dah banyak kali reput. hahaha

Ruzzezanie said...

aiqo~~~~~~ lalank xde lesen ker?????? hahahahah ( lalink gelak jahat ni~~ )

# nti kte rayau2 ye lalank.. pki lesen lalink tau.hihi

aliaa farhana said...

Muhd Fadil: abg toksah nak bahan sgt bley? abg 2 dah tua...yg slalu reput...abg je tah bl nak reput ny...hahaah

aliaa farhana said...

@Ruzzezanie: 2 la...tade lesen la...weiii~ jgn gelak jaat bley ta lalink...luntur semangat lalank la camni...

yeay~!!!! nak2 jalan2 ngan lalink....heeee~

Cik Nurul Iqa said...

Alamak!

tiqa tak renew lesen tiqa lagi la. dah habis dua tahun P dah. yey!

aliaa farhana said...

fine la fine!! nak brlagak ngn kak al ke ape ni?? cepat renew...pastu bw kak al jalan2...

Aimifiqa said...

fiqa dah setahun P. hihi. tapi kete je, moto tak berani langsung. dan paling lemah kalau bawak manual. asyik mati enjin je. mnyampah~ hihi
bday kak al kene highlight la. ye bukak mata besar2~

aliaa farhana said...

ceh! fiqa dah ade lesen rupe ny! patut bw kak al jalan2 la...errr...errr...aritu tyme kak al bw kat bukit tmpt test 2 asyik undur n mati enjin...byk kaly...spai nanges dlm kete...hahahaha

Muhd Fadil said...

kahkahkah.. reput sudah lesen abang.

aliaa farhana said...

aahhhhhh~ shadap la abg!